264826_188352957886017_3390768_n

This home is situated in the rustic area of Basavanagudi in Bangalore which is known for its big old bungalows. A bold step was taken in creating a contemporary building which stands out and makes its mark.

Rajkamal was designed for a joint family of people of all age groups. The need for personal spaces and yet of being together were met by the architect. The semi basement area has car parking spaces, a family office and servant quarters. There are private and common balconies for every room which serves a dual purpose of a balcony and an area for light and ventilation flow. The living and dining areas are open to each other with open kitchens. The Pooja room is significant and carries the limelight or the centre stage of the space since the family comes with a traditional and cultural background.

The interiors of the home are a blend of stylish, modern look with the age old furniture artefacts of the yester years. The living areas are finished with the finest Italian marbles, kitchen, some bedrooms, balconies and common areas with hard granites and few bedrooms with engineered wood.

An old jackfruit tree was retained to carry the memories of the yester years. The tree was beautifully blended in the building, the natural stone cladding in the backdrop truly complements the green foliage of the tree.

Built up area – 10,000sft
Location – Basavanagudi, Bangalore
Completion – 2011

Architect – Techno Architecture

 

Leave a Reply